Dat er voordelen zitten aan geen wijn drinken, kan je zelf ook bedenken. Toch zetten we de belangrijkste 7 voordelen voor No Wine Today op een rij. Want wat gebeurt er als je (even) stopt met wijn?

1. Je gaat heerlijk slapen

Iedereen weet dat je van een glaasje alcohol weliswaar sneller in slaap valt maar dat de nachtrust niet beter wordt als je gezellig de hele fles hebt weggetikt. De kwaliteit van je slaap gaat direct naar beneden door gebruik van alcohol, en vrouwen hebben hier over het algemeen meer last van dan mannen. Je wordt vaker wakker in de nacht en daarmee rust je niet goed uit. Dus niet drinken gaat ervoor zorgen dat je weer als een baby slaapt, zo heerlijk. Het duurt bij mij wel een week voor ik resultaat merk, maar dan heb je ook wat.

2. Je wordt mooier

Ook dit weet je best. Toch drink je wijn. Dat is niet goed voor je huid. Al na drie weken zie je een verbeterde huid. Heb je last van eczeem of gesprongen adertjes dan zal je het verschil goed merken maar ook zonder huidproblemen ga je een oppepper voor je huid constateren. Alcohol droogt uit, maakt grauw. Even stoppen zorgt voor die super healthy glow die je altijd al had willen hebben.

3. Je knapt lichamelijk op

Ogenblikkelijk dat je even stopt met alcohol geef je je lever een vakantie. En dat is wel eens nodig ook want die heeft best wat te verduren gehad met jou. Ook verlaag je risico’s op ziektes als kanker, diabetes, alvleesklierziektes, hart- en vaatziektes. Hoe meer je drinkt, hoe meer kans. Hoe minder je drinkt hoe meer kans op een lang en gezond leven. Simple as that.

4. Je valt af

Buikvet vertrekt pas als laatste van het feest. Als alles bijna strak is, laat buikvet zich pas naar buiten bezemen. En in mijn geval cellulite ook. Niet meteen nee, maar na zo’n twee maanden merk je écht verschil. Ja, jij ook. Tenzij je het nowinen gaat compenseren met Tony Chocolonely. Dat had ik ook best gewild maar dat is voor niemand verstandig.

5. Je houdt geld over

Inkopper voor als je wekelijks je doosjes wijn bij de wijnhandel staat in te laden.
Makkelijk rekenen dus. Als je élke dag wijn drinkt met je partner dan kan je 365 keer de kosten van jouw favoriete wijn aan iets anders besteden. Zo snel had je nog nooit die normaal onbereikbare Chaneltas bij elkaar gespaard.

6. Je bent super energiek

Dit is misschien wel de belangrijkste en meest gegronde reden om eens een pauze te houden en je ingesleten gewoonte op te geven. Je krijgt écht meer energie.

7. Je wordt onoverwinnelijk

Kijk eens wat er met je gebeurt als je werkelijk meer energie hebt. Misschien sla je wel een heel andere weg in net als ik. Of heb je behoefte aan een halve marathon lopen zoals Judith of Aart.

Wil je weten wat die energie mij oplevert? Lees dan verder in de blog van achter de feiten aan naar voor de feiten uit