Elke week interviewen wij een andere expert met haar of zijn kijk op bewustwording rondom je drankje. En tevens krijg je antwoord op de vraag hype of trend vanuit haar of zijn specifieke domein.

Deze week is dit Annelijn van Ierland. Annelijn is expert op het gebied van huidverbetering. Zo heeft ze menig Bekende Nederlander in haar stoel.  Want ze is niet alleen huidtherapeut maar ook wetenschappelijk onderzoeker én eigenaresse van haar eigen huidkliniek Skin kliniek.

Als dus iemand álles weet over een perfecte huid en hoe je deze in de best mogelijke conditie houdt, is het Annelijn wel.

Bio:

  • Wie: Annelijn van Ierland
  • Beroep: Huidtherapeut, wetenschappelijk onderzoeker en eigenaar van Skin kliniek
  • Leeftijd: 38 jaar
  • Wat je ook graag kwijt wilt: doe wat water bij de wijn!
  • Hoe vaak een alcoholbreak genomen: ik drink al 3 jaar bewust maar heb vorig jaar voor het eerst een paar weken helemaal niets gedronken

 

 

1. Wat is vanuit jouw vakgebied jouw kijk op alcohol en bewust drinken?

Als je af en toe een glas wijn drinkt, is er niet echt veel aan de hand. Wel droogt alcohol uit waardoor je huid droger wordt en er doffer uit gaat zien. Alcohol kan ook voor (tijdelijk) rodere wangen zorgen en er kunnen oppervlakkige vaatjes ontstaan als je daar aanleg voor hebt.

 

2. Wat is vanuit jouw vakgebied of ervaring en jouw kijk op alcohol de beste tip op dit vlak?

Drink bewust en geniet van je glas wijn. Wil je het uitdrogen van je huid verminderen, drink dan naast elk glas wijn een glas water.

 

3. Heb jij zelf al eens een alcoholbreak genomen?

Sinds de afgelopen drie jaar drink ik heel bewust, met name omdat ik merk wat het met mijn algehele conditie doet. Vorig jaar heb ik voor het eerst een paar weken helemaal geen alcohol gedronken, toen Merel mij enthousiasmeerde met No Wine Today. En ik merkte al snel het verschil!

 

4. Wat zijn volgens jou de voordelen van een alcoholbreak en bewust drinken?

Je slaapt beter en je voelt je fitter en ook je huid ziet er rustiger en frisser uit.

 

5. Wat is jouw ultieme vervanging voor een alcoholisch drankje?

Spa rood met citroen en verse munt, een alcohol vrij (wit)biertje of een alcoholvrije bubbel, die ik heb ontdekt tijdens mijn zwangerschappen.

 

6. Wat is jouw ultieme tip om het 30 dagen vol te houden? 

Gewoon doen denk ik. Zie alleen al hoe je huid ervan opknapt.

 

7. Denk jij dat minder of bewust drinken een hype is of een trend die steeds meer terrein zal winnen? Waarom?

Het is een trend die zich zeker zal doorzetten de komende jaren. Ik zie ook in mijn eigen vak dat mensen veel bewuster bezig zijn met verzorging en gezondheid. Er stralend uit zien en je ook zo voelen.

 

8. Wat zou je iemand die een pauze overweegt (bij No Wine Today) adviseren?

Ga ervoor en je zal zien dat het je goed doet! Bewuster kiezen voor een glas wijn is al een winst!

 

9. Waarom denk jij dat er een taboe heerst op een alcoholpauze?

Ik weet niet of het een taboe is. Veel mensen lusten gewoon graag wijn. Maar dat geven ze misschien niet zo graag toe.

  

10. Hoe ga jij zelf over vijf jaar om met alcohol denk je?

Ik denk nog bewuster dan nu. Ik drink doordeweeks in principe geen alcohol omdat ik het echt merk in mijn energie als ik wel een glaasje drink. In het weekend kies ik bewust mijn momenten. Maar ik hou ook wel van gezelligheid en kan mij af en toe laten gaan. Dat voel ik dan de dagen daarna. Op die momenten heb ik spijt en kon ik het beter bij twee glazen houden en ik denk dat ik dat over vijf jaar ook echt doe.

 

Noot van No Wine Today:

Wij vinden het zelf een heel fijne beloning om na een 30 dagen challenge van No Wine Today die mooie glow die hierdoor ontstaat, nog even extra te benadrukken met een gezichtspeeling bij Annelijn. We komen dan ook graag bij haar. Want je doet toch alles voor een mooie huid?!