Elke week interviewen wij een andere expert met haar of zijn kijk op bewustwording rondom je drankje. En tevens krijg je antwoord op de vraag hype of trend vanuit haar of zijn specifieke domein.

Marielle is zo'n prachtige vlinder met een geweldig gezin die aan zee een B&B is begonnen. Ze is altijd über stylish, daar viel ze mij direct mee op toen ik (Merel) haar voor het allereerst ontmoette toen we allebei hoogzwanger waren van onze oudste dochters en op een decadent zwangerschapsclubje zaten en het bleek dan ook haar beroep: stylist.

Bio: 

  • Wie: Marielle O'Kelly-Spaargaren
  • Beroep: Stylist, coach/trainee in opleiding en eigenaar B&B Home For A Night in Zandvoort
  • Leeftijd: 43 jaar
  • Wat je ook graag kwijt wilt: ik ben moeder van 3 kinderen en getrouwd met Dan O'Kelly en sinds kort living our beachlife dream. Mijn missie is dan ook: 'nog zoveel moois willen doen'.
  • Hoe vaak een alcoholbreak genomen:  ik dronk ooit een jaar niets na een flinke burn-out en nu drink ik heel bewust.

 

 

1. Wat is vanuit jouw vakgebied jouw kijk op alcohol en bewust drinken?

 

Mijn kijk op alcohol en bewust drinken komt vanuit de modewereld waar ik lang werkzaam was. Daar werd er altijd op elk mode/pers feestje rijkelijk veel alcohol geschonken. De mooiste drankjes geserveerd als een tropische verassing maar waarbij de volgende dag je hoofd  (en lichaam) verre van tropisch aanvoelde ;-).  De meeste mensen nemen onbewust het drankje van het dienblad aan en denken niet aan de gevolgen ervan.  Ik denk oprecht dat leeftijd ook hier een grote rol in speelt. Er zijn daar veel jonge mensen, die minder last van katers hebben omdat het lichaam het dan nog relatief snel kan verwerken. Wat natuurlijk niet betekent niet dat het geen schade doet aan je lichaam!
 
Ik vind het heel jammer dat het een patroon is die gekopieerd wordt en onbewust steeds herhaald wordt: uitgaan is fun met drankjes, drankjes horen bij uitgaan en lol hebben en om vrij te kunnen zijn. Niets is minder waar, je hersenen worden verdoofd, je bent niet jezelf en zeker niet vrij. 

Vrij ben je als je bewust bent van je bewuste en onbewuste gedrag en je patronen aanpast zoals je ze zelf het best ziet zodat je echt vrij kan zijn toch? Als daar eens les in werd gegeven op basisscholen al, zouden we alles zo anders doen! Dan ben ik honderd procent van overtuigd.

 

Dat is mijn nieuwe missie ook, ik hoop daar een shift in mee te mogen brengen als coach voor kinderen ook via scholen om hun programma’s te kunnen verbeteren. Dat is de kern die aangepakt moet worden. Ik ben de afgelopen jaren zelf allerlei verschillende opleidingen aan het volgen en hoop in de toekomst daar een steentje in bij te mogen dragen! Dat is een grote droom van mij. Ik vind daarom No Wine Today ook een fantastisch initiatief van jullie!!!

 

 
Creating awareness and sharing important information.

 

2. Wat is vanuit jouw vakgebied en jouw kijk op alcohol de beste tip op dit vlak?

 

Beste tip wat nu in me op komt,  terugkomend op de mode  (marketing/reclame wereld) feestjes: serveer alleen heerlijke non-alcohol cocktails (suger free ook graag). Make it look super cool op de dienbladen en geef de optie voor mensen aan de bar (tegen betaling) wel alcohol te kunnen bestellen, eerste fase ;-).

Als je er iets voor moet doen of betalen, kiezen mensen vaak voor het makkelijkste en wat geen geld kost… Maar dit zouden ze dan overal meteen moeten inzetten, niet dat het ene feestje dan “niet meer cool” is, want je zou dit het best als collectief kunnen aanpakken denk ik.

 

 

3. Heb jij zelf al eens een alcoholbreak genomen?

 

Of ik zelf wel eens een alcohol break heb genomen. ZEKER!  Sowieso  in de zwangerschappen maar zeker ook erna, een van de eerste keren kwam ook wel door een pittige burnout 10 jaar terug, mijn lichaam kon de alcohol ook echt niet meer aan. Na één wijntje was ik niet aangeschoten maar wel drie dagen zo brak en dat gevoel kon ik er toen door alles stress en slaaptekort niet meer bij hebben.

Ik was toen zeker een dik jaar alcoholvrij, en sindsdien, als ik drink, is het een heel bewuste keuze. Vaak dus niet en soms lange tijden helemaal niks en als ik drink dan geniet ik er heel erg van. En kan ik ook zeker een hele enkele keer nog ‘los gaan’ maar calculeer ik mijn dagen brak erna ook vooraf in.

 

4. Wat zijn volgens jou de voordelen van een alcoholbreak en bewust drinken?

 

De voordelen van een alcohol-break en bewust drinken zijn gigantisch naar mijn mening. Je voelt je fijner, je bent een stuk scherper, slaapt beter en geen brakke dagen die je verliest.

En je hebt net zo'n leuke avond, alleen ga ik wel op een bepaald moment naar huis als iedereen slap begint te lullen of in herhaling valt... wat ik dus niet als nadeel zie!  Sterker nog, ik lig er relatief bijtijds in, en voel me top de volgende dag en heb een leuke avond gehad! Dubbel winst toch?!

 

 5. Wat is jouw ultieme vervanging voor een alcoholisch drankje?

 

Mijn ultieme vervanging voor een drankje is Spa rood, Spa blauw (kan in glas wijn voor het gevoel eventueel) of heerlijk kopje gember of munt thee!

 

6. Wat is jouw ultieme tip om het 30 dagen vol te houden?

 

Maak de afspraak met jezelf en houd je er dan aan!

En denk aan alle voordelen die het met zich mee brengt!  Nieuwe gewoonten hebben ook tijd nodig maar koppel het aan iets positiefs. Dus niet, ik mag niks of ik mag geen wijn, maar leg je focus op wat je nog wel allemaal mag en kan, dat is zo veel dan! 

 

7. Denk jij dat minder of bewust drinken een hype is of een trend die steeds meer terrein zal winnen? Waarom?

 

Ik denk dat minder en bewust drinken een trend is die steeds meer terrein gaat winnen, for sure!  We worden steeds bewuster, mensen leven steeds bewuster. Er is een heuse shift gaande van gezonder/fitter leven. Niet alleen maar het hoofd maar het lichaam krijgt steeds meer aandacht. Denk aan yogascholen (15 jaar terug) had je een enkele en was je nog een geitenwollensokken type als je daar heen ging, nu zitten ze overal in Amsterdam en omgeving en gaan de meeste mensen om mij heen naar yoga of doen het zelf thuis of gebruiken mindfullness tools in het dagelijks leven. Het is ook logisch deze mooie shift nu gaande is,  als je kijkt hoeveel mensen ziektes hebben door een ongezonde levensstijl en door burnouts door het snelle leven met enorme druk door continue prestatie die van je wordt verwacht...

 
 Organic was bijvoorbeeld 15 jaar terug ook zo niet hip, mensen vonden het overdreven dat ik mijn dochter biologisch eten gaf,  "biologische potjes" zelden ze? Want meestal had ik het zelf gemaakt en gepureerd. Er werden dan ook grapjes over gemaakt. Heel gek want het is Iets wat vroeger niet meer dan normaal was, puur, eerlijk en vers eten. Maar de maatschappij was zo fastfood minded, vulsel i.p.v. voeding en dus ook niet meer bewust aan het nadenken over voeding en levensstijl, wat je aan alles zag. Ik vind het echt te gek dat je dat nu juist wel zoveel ziet en juist iedereen bewuster wordt en die olievlek zal zich steeds meer uitspreiden. Social media is daar zeker een positief onderdeel van.
 
Alcohol, sigaretten en suiker…als die uit de schappen zouden verdwijnen, dan verdwijnen er zoveel ziektes.

 

8. Wat zou je iemand die een pauze overweegt (bij No Wine Today) adviseren?

 

Mijn advies aan iemand die een pauze overweegt bij No Wine Today is:  DOE HET, GUN JEZELF deze nieuwe ervaring en je zult versteld staan hoeveel het je brengt. En je zult bewuster worden van je eigen patronen en dan is verandering ook een stuk makelijker. En zou ook weer adviseren om te focussen op het positieve wat het je allemaal wel brengt i.p.v. wat niet of wat gaan anderen zeggen.
 

Als je het lastig vindt wat anderen steeds zouden kunnen zeggen, vraag je omgeving of ze je willen helpen bij jouw keuze i.p.v. het voor je moeilijker maken. Bijvoorbeeld door een whatsappje te sturen vooraf als je aankomt. En je kan ook i.p.v. borrels wellicht fijne wandelingen met je vrienden maken om toch sociaal te zijn maar niet verleid te worden. Zeker in het begin kan dat heel fijn zijn.

 

9. Waarom denk jij dat er een taboe heerst op een alcoholpauze?

 

Ik denk dat er een taboe ligt op een alcoholpauze, omdat het een maatschappelijk iets is wat ons is aangeleerd. Dat het met gezelligheid, vrienden, leuk, vrij etc. te maken heeft. Reclames, het gaat allemaal onbewust in je systeem zitten.

Het is daardoor ook voor mensen die niet bewust leven, vaak niet te begrijpen: waarom zou je stoppen? Verandering kost tijd en energie en en de meeste blijven graag in hoe het is, wat ze kennen… Maar ik denk als er door alle kanalen (o.a. overheid, krant, reclames, winkels, tijdschriften etc.) wordt gedeeld wat het met je lichaam en brein doet als je stopt met alcohol drinken, mensen bewuster kiezen.
 
10. Hoe ga jij zelf over vijf jaar om met alcohol denk je?

 

Nou, ik denk het zelfde, aangezien het me bevalt om steeds bewuster  te leven en me goed te voelen maar het nog wel te mogen wanneer ik daar een keer zelf voor kies. Meer zal ik zeker niet doen, wellicht dat ik er ooit helemaal mee stop: geen druppel meer zal drinken.

Wij zijn sinds een half jaar verhuisd naar het strand en ik moet zeggen dat dat de beste keuze was op alle aspecten. Beachlife is just amazing. Je leeft ook weer eens stuk bewuster, je leeft meer met de natuur en de seizoenen mee en de zee doet echt iets magisch met je 💙.

 

 

I love change and growth so, time will tell 😉

 

Een andere droom van me is deze zomer ook uitgekomen en dat is dat we ons guesthouse wat achter het huis staat, nu verhuren als een fijne B&B.  Het guesthouse Home For A Night heb ik samen gerestyled met mijn man Dan die zijn eigen studio heeft danokellystudio.com

 
 
 


Ik geniet enorm om te mogen hosten en de gasten een heerlijke tijd te  mogen geven en zodoende ook een beetje onze beachlife te kunnen delen met anderen.  
Alle seizoenen is het hier fantastisch. In plaats van een fles wijn bij aankomst heb ik allemaal lekkere theetjes in het guesthouse, dus kan je mooi je eerste weekend van je No Wine Today avontuur hier boeken en steeds de natuur in als je even een zwak momentje hebt ;-).  Zo kan je de eerste dagen allemaal leuke nieuwe dingen plannen om er voor jezelf een feestje van te maken!

 Ik wens jullie allemaal een prachtige journey toe met veel positieve verandering voor jullie leven en hoe fantastisch dat Merel & Judith jullie hierbij met No Wine Today kunnen helpen.

 

 
Wil je eens logeren in het mooie guesthouse van Marielle? Via instagram @homeforanight via een DM te boeken.