Elke week interviewen wij een andere expert met haar of zijn kijk op bewustwording rondom je drankje. En tevens krijg je antwoord op de vraag hype of trend vanuit haar of zijn specifieke domein.

Dit keer onze eigen Judith. Naast No Wine Today co-founder is Judith een echte foodie. Zij werkte met grote namen samen op het gebied van Food & Lifestyle en het leuke is dat ál deze ervaring en kennis o.a. in onze programma's terug te vinden zijn.

Bio:

  • Wie: Judith Renard
  • Beroep: co-founder No Wine Today
  • Leeftijd: 46  jaar
  • Wat je ook graag kwijt wilt:  een alcoholbreak van 30 dagen kan een positieve impact hebben op de rest van jouw leven
  • Hoe vaak een alcoholbreak genomen:  sinds 2019 heel regelmatig

 

 

1. Wat is vanuit jouw vakgebied jouw kijk op alcohol en bewust drinken?
 
Ik heb de afgelopen jaren met veel (bekende en minder bekende) mensen mogen samenwerken die bewust met alcohol omgaan, zoals Vivian Reijs, Charlotte Labee en Lonneke Nooteboom. Veelal sterke en succesvolle vrouwen, die ieder een eigen kijk op bewust omgaan met je gezondheid hebben ontwikkeld. Bewust omgaan met een drankje is daar eigenlijk altijd onderdeel van.
 
 
En dat is precies waar het om gaat: jouw manier van bewustzijn rondom een drankje vinden! Want alleen jij kunt bepalen wat voor jou het juiste is. Zolang er bewustzijn is, drink je MINDER en doe je MEER. Dat ervaar ik zelf maar zie ik ook om mij heen. Een ingrediënt van succes als je het mij vraagt.

 
 
2. Wat is vanuit jouw vakgebied en jouw kijk op alcohol de beste tip op dit vlak


Vanuit mijn omgeving is mijn tip: doe wat goed voelt voor jouzelf. Voor de één werkt de 80/20 regel heel goed, voor de ander werkt het juist om (bijna) niks meer te drinken. Het moet passen bij jouw leefstijl. Dan hou je het ook vol. 

Vanuit mijn eigen ervaring is mijn tip: neem meerdere alcoholbreaks van minimaal 30 dagen. Sinds ik dat gedaan heb, is het bewustzijn er echt ingekomen en wil ik niet meer terug naar vroeger. Ik geniet zeker nog van een glaasje wijn of bubbels. Maar nooit meer klakkeloos en zomaar omdat het voor je neus staat. 

 

3. Heb jij zelf al eens een alcoholbreak genomen?

Ja, ik doe dat zelf heel regelmatig. Dat werkt dus heel goed voor mij. Sommige mensen hoeven het maar één keer te doen. Ik vind het zelf prettig om die reset regelmatig in te lassen. Dan merk ik ook weer hoe gemakkelijk ik eigenlijk zonder kan. Ik vind het ook niet meer lastig en geniet juist enorm van de voordelen van een alcoholbreak. 

 

4. Wat zijn volgens jou de voordelen van een alcoholbreak en bewust drinken?

Alles wat wij schrijven hebben wij zelf ervaren. Er zitten echt mega veel voordelen aan een alcoholpauze. Heerlijk slapen en écht fit opstaan vind ik zelf toch wel de fijnste voordelen. Dan heb ik automatisch meer zin om te sporten of bewegen en veel meer energie om dingen te doen. En haal ik veel meer uit mijn dagen. Dat is heerlijk! 

 

5. Wat is jouw ultieme vervanging voor een alcoholisch drankje?

Ik heb al zoveel leuke en lekkere drankjes geprobeerd. Dat hangt echt ook af van de gelegenheid. Ik vind zelf een 0.0 biertje prima om bijvoorbeeld op vrijdag het weekend mee in te luiden. Is er iets te vieren, dan drink ik graag een glaasje Pas du Tout of Bruud 0.0. Maar het allerleukste vind ik toch zelf mocktails te maken of -nog beter- geserveerd te krijgen. Met een beetje fantasie kun je de lekkerste drankjes maken. En ik hou eigenlijk niet van cocktails… maar wel van mocktails! 

 

6. Wat is jouw ultieme tip om het 30 dagen vol te houden

Volg een programma bij No Wine Today! Wij hebben onze eigen methode ontwikkeld en die is zo ontzettend effectief dat ik mezelf ook geregeld in schrijf voor onze eigen programma’s. Het positieve en elke dag die aanmoediging en tips, ik blijf dit heel leuk vinden en als motiverend ervaren. En natuurlijk de diverse succestools die wij uit de neurowetenschap en psychologie gebruiken. Die zetten we specifiek in op bepaalde momenten en dragen enorm bij aan jouw eigen bewustwording. Die gebruik ik ook elke keer weer. En elke keer word ik meer bewust.

 

7. Denk jij dat minder of bewust drinken een hype is of een trend die steeds meer terrein zal winnen? Waarom?

Absoluut een trend. Een beweging zou ik zeggen. En we staan pas aan het begin. Er wordt steeds meer bekend over alcohol, over de nadelen ervan en over de voordelen van er bewust mee omgaan. Eigenlijk net zoals dat met vlees eten gebeurd is. En dan zijn er altijd mensen die er helemaal mee stoppen. En mensen die bewust minderen. No Wine Today past in die laatste mindset

Als je tien jaar geleden zei dat je vegetariër werd, vonden mensen dat vreemd. Zo is het ook nog met stoppen of minderen met alcohol. Het is een kwestie van tijd dat mensen gaan inzien dat het juist heel positief is, voor jezelf én je omgeving. 

 

8. Wat zou je iemand die een pauze overweegt (bij No Wine Today) adviseren?


Just do it
. De beslissing het te gaan doen is vaak een grotere stap dan het daadwerkelijk doen. Wij horen van onze deelnemers hetzelfde. Als ze eenmaal bezig zijn, valt het ze enorm mee. De stap zetten om je in te schrijven en zelf de challenge aan te gaan is vaak lastiger. Daarom: niet te lang over nadenken want het komt in feite nooit uit. Er is altijd een volle agenda, een feestje of andere smoes waarom het nu niet kan. Ga er gewoon voor en zie hoeveel extra's het je in je leven brengt waar je niet eens van op de hoogte was. Echt waar: het is alleen maar winst.

 
9. Waarom denk jij dat er een taboe heerst op een alcoholpauze?

Het heeft vooral veel te maken met de buitenwereld. Veel mensen denken dat je toegeeft dat je te veel drinkt als je even stopt. Dat je een alcoholprobleem hebt. Ze zien op tegen de momenten waarop ze moeten zeggen dat ze (even) niet (mee-) drinken. Ook dit laatste, die sociale druk, zegt meer over de ander dan over jezelf. Want waarom dringen we toch zo aan op dat meedrinken? Simpel: omdat we dan niet hoeven na te denken over ons eigen gedrag. Just think about that

Maar ook hier geldt: het zal genormaliseerd worden, dat is gewoon een kwestie van tijd. Dat is nu al een stuk beter dan toen wij op 1 januari 2020 live gingen met ons platform. Als mensen eenmaal ervaren wat een break doet met en voor je, dan kan de reactie van anderen ze  steeds minder schelen. En dat heeft dan weer een positief effect op de anderen. Het olievlek-effect. 

  

10. Hoe ga jij zelf over vijf jaar om met alcohol denk je?

Hetzelfde als nu. Voor mij werkt deze mindset heel goed. Helemaal stoppen hoeft voor mij niet. En onbewust drinken uit gewoonte net zo min. Dus een bewuste leefstijl met af en toe een 30 dagen break met No Wine Today is my secret to success!

 

 
Wil jij ook die hele bewuste leefstijl van Judith ervaren?  En al haar lekkere en gezonde recepten en unieke lifestyle tips ontvangen? Schrijf je dan in voor ons 63 dagen programma The Total Fix. Dit is ons meest complete programma en richt zich op eten, drinken,  bewegen en ontspannen met als vertrekpunt de alcoholbreak.