Elke week interviewen wij een andere expert met haar of zijn kijk op bewustwording rondom je drankje. En tevens krijg je antwoord op de vraag hype of trend vanuit haar of zijn specifieke domein.

We trappen af met de immer stralende en super leuke lifestyle & fashion specialist Adeline.

Bio:

  • Wie: Adeline Mans
  • Beroep: Chef redactie Amayzine.com & Franska.nl
  • Leeftijd: 34 jaar
  • Wat je ook graag kwijt wilt: Als je net wat bewuster drinkt, dan smaakt die lekkere wijn nog beter
  • Hoe vaak een alcoholbreak genomen: 2 x tot nu toe waarvan 1 x met No Wine Today

 

 

1. Wat is vanuit jouw vakgebied jouw kijk op alcohol en bewust drinken?

Met soms elke dag een event op de agenda stond ik overal met een glas alcohol in de hand. Een beetje té was het en het mocht wel wat minder. Die trend zie je zeker terug op het lifestyle-vlak. Je eindigt niet meer met een sneue spa rood op de bank, maar met een smakelijke alcoholvrije gin-tonic aan de bar. Een veel leuker alternatief, als je het mij vraagt.

2. Wat is vanuit jouw vakgebied en jouw kijk op alcohol de beste tip op dit vlak?

Keep your eyes on the price. Ik voel me na een week geen alcohol stukken fitter en geef me een goed alternatief en ik ben een tevreden mens.

3. Heb jij zelf al eens een alcoholbreak genomen?

In oktober mijn eerste via No Wine Today. Het voelde zo goed, dat ik in januari weer een maand pauze nam. Ik dronk sowieso doordeweeks al weinig tot niets, maar met zo’n langere break is het alsof je een soort detox doet.

4. Wat zijn volgens jou de voordelen van een alcoholbreak en bewust drinken?

Je krijgt echt meer gedaan. En als je wel een glas wijn neemt, dan is-ie nog lekkerder ook.

5. Wat is jouw ultieme vervanging voor een alcoholisch drankje?

Crodino in een mooi glas met flinke blokken ijs, een cocktail gemaakt van Gimber of gewoon een ijskoud alcoholvrij witbiertje.

6. Wat is jouw ultieme tip om het 30 dagen vol te houden?

Die lekkere vervanger inschenken voor jezelf en vooral niet ineens van alles overslaan. Ik borrel juist met vrienden in het weekend, alleen drink ik geen alcohol. Dat je niet drinkt betekent niet dat het ongezellig moet zijn.

7. Denk jij dat minder of bewust drinken een hype is of een trend die steeds meer terrein zal winnen? Waarom?

Absoluut een trend. Je ziet dat er steeds meer alternatieven komen, maar veel drinken wordt ook echt minder gebruikelijk. Ik denk dat iedereen gewoon steeds iets minder gaat drinken. En als je het doet, dan moet het ook wel echt een 8 zijn.

8. Wat zou je iemand die een pauze overweegt (bij No Wine Today) adviseren?

Gewoon starten. Met jezelf een challenge aangaan is goed voor je bovenkamer en je gaat zien en merken dat je fitter wordt. En met No Wine Today is het ook nog eens leuk, want je krijgt elke ochtend gezellige support in je mailbox.

9. Hoe ga jij zelf over vijf jaar om met alcohol denk je?

Nog bewuster. Nu denk ik nog wel eens de volgende ochtend: dat laatste glas had ik beter kunnen laten staan. Ik verwacht dat ik dat over vijf jaar ook echt doe.