Elke week interviewen wij een andere expert met haar of zijn kijk op bewustwording rondom je drankje. En tevens krijg je antwoord op de vraag hype of trend vanuit haar of zijn specifieke domein.

Deze week is dat Bekende Nederlander (of celebrity) Patty Brard. In januari dit jaar zaten wij met No Wine Today (Judith) in het programma Koffietijd voor onze Dry January challenge en daar was Patty ook te gast.

Patty bleek al een paar jaar helemaal geen druppel meer te drinken én zelf haar eigen 0.0% bubbels (Bruud) op de markt te gaan brengen. Sindsdien hebben we toch wel een beetje een speciale band met Patty. En zijn dan ook heel blij dat ze dit openhartige interview op onze site wil geven.

Bio:

  • Wie: Patty Brard
  • Beroep: Celebrity met eigen 0.0% bubbels (Bruud)
  • Leeftijd: 66 jaar
  • Wat je ook graag kwijt wilt: maak de afweging nou eens goed
  • Hoe vaak een alcoholbreak genomen: meerdere korte breaks maar ik drink nu al 3 jaar niet meer

 

 

1. Wat is vanuit jouw vakgebied jouw kijk op alcohol en bewust drinken?

Er is altijd reden voor een feestje. En een feestje gaat altijd gepaard met drank. Als je goed scoort wordt erop geproost, als je slecht hebt gescoord wordt het weggespoeld met een drankje. Als je hard gewerkt hebt, wordt je beloond met drank, als je geen zin hebt, nemen we eerst een wijntje. Hoe je het wendt of keert er is ALTIJD drank in het spel.

Drank is ook zo’n gemakkelijk cadeautje, op je verjaardag, met kerst je krijgt voor het gemak altijd een fles drank opgestuurd. Ook als je niet meer drinkt, of nooit gedronken hebt. Drank is gemakkelijk, toegankelijk en altijd goed, op de een of andere manier.

2. Wat is vanuit jouw vakgebied of ervaring en jouw kijk op alcohol de beste tip op dit vlak?

Kom uit je beloningssysteem of je slachtofferrol. Ga bewuster met drank om. Samen een kop thee drinken is ECHT net zo gezellig als een wijntje drinken. Break the habit! Hoezo hoort er een wijntje bij het koken, dat heb je zelf zo bedacht!

3. Heb jij zelf al eens een alcoholbreak genomen?

Korte breaks. Net zoals ik altijd wel een dieet volgde. Breaks en diëten zijn altijd tijdelijke ontzeggingen, die je later weer mag inhalen! Ze zouden vervangen moeten worden door een aanpassing in je leefstijl.

4. Wat zijn volgens jou de voordelen van een alcoholbreak en bewust drinken?

Geen katers, geen flaters. Minder suiker, geen gewichtstoename, mooiere huid, betere nachtrust, betere communicatie, stabieler zijn.

5. Wat is jouw ultieme vervanging voor een alcoholisch drankje?

Gemberthee en Bruud 0% bubbels. Heerlijke basis voor mocktails!

6. Wat is jouw ultieme tip om het 30 dagen vol te houden? 

Niet tellen. En na verloop van tijd eens hardop zeggen hoe je je voelt en of het de moeite waard in de aanpassing in je leven is. Wat mis je nou eigenlijk en hoeveel beter voel je je. Maak de afweging nou eens goed!

7. Denk jij dat minder of bewust drinken een hype is of een trend die steeds meer terrein zal winnen? Waarom?

Gezondheid is het belangrijkste wat er is. Alles wat je eraan doet om dat om zeep te helpen, moet je mee stoppen. Als we na deze pandemie nou nog niet weten dat een goede basis gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft (beweging, voeding, supplementen) boven alles gaat, dan weet ik het ook niet meer…

8. Wat zou je iemand die een pauze overweegt (bij No Wine Today) adviseren?

DOEN! 

9. Waarom denk jij dat er een taboe heerst op een alcoholpauze?

Het is een sociaal taboe.  “Doe niet zo ongezellig” “Neem er nou eentje!” Mensen willen niet dat je ophoudt met drinken of eten want eigenlijk vinden ze dat zij zelf ook wel met wat minder zouden kunnen. Dit is 1 van de redenen dat ik Bruud heb ontwikkeld, als ze nu zeggen doe niet zo flauw, heb ik mijn eigen fles bij me en drink ik gewoon mee, maar wel lekker zonder alcohol.

10. Hoe ga jij zelf over vijf jaar om met alcohol denk je?

Ik wil nooit meer het gevoel van een kater, dat is het mij niet meer waard. Ik drink nu al ruim 3 jaar niet meer en kan me een leven MET alcohol niet eens meer voorstellen. Wat zonde van de tijd: al die mensen die om elf uur en een fles verder, weer hetzelfde verhaal gaan vertellen. Ga eens naar je bed, veel beter voor je. En hoe mooi is de ochtend wel niet?! Ik geniet er zo van!