Elke week interviewen wij een andere expert met haar of zijn kijk op bewustwording rondom je drankje. En tevens krijg je antwoord op de vraag hype of trend vanuit haar of zijn specifieke domein.

Deze week is dat hoofdredacteur Claudia Straatmans. Zij staat aan het roer van Nouveau. Een blad en platform voor echte powervrouwen. En Claudia is zelf ook zo'n powervrouw. Ik heb haar als oud-collega al in verschillende rollen gezien, en altijd even stralend en sterk gedreven om de wereld wat sprankelender te maken.

Claudia is van de generatie vrouwen waarbij wijn in de lifestyle geïncorporeerd lijkt. Net zoals bij haar favoriete tv-serie Oogappels. Claudia is gek op hoofdpersoon Merel (niet te verwarren met mijzelf) en is dan ook een waar fan, ze schrijft zelfs met enige regelmaat een blog over haar. De fles komt in deze serie vaak op tafel en lijkt daarmee onderdeel van het leven van hardwerkende hoogopgeleide vrouwen.

Bio:

  • Wie: Claudia Straatmans
  • Beroep: Hoofdredacteur Nouveau.nl
  • Leeftijd: 54 jaar
  • Wat je ook graag kwijt wilt: naast hoofdredacteur ben ik – samen met mijn stoere Fries - moeder van de allerknapste Afro-American tienerdochter die er is.
  • Hoe vaak een alcoholbreak genomen: ik probeer elk jaar aan Dry January te doen. Het ene jaar gaat het makkelijker dan het andere.

Drink bewust en voel je energiek! Dat wil jij toch ook? Klik hier en doe mee! (Elke maandag start een nieuwe groep!)

 

1. Wat is vanuit jouw vakgebied jouw kijk op alcohol en bewust drinken?

Als 50+-er ben ik groot geworden met drank, diëten deed je met Monitignac waarbij rode wijn zelfs een must was. Nu pas komt het besef dat het joyeuze helemaal niet zo gezond is. Een beetje hetzelfde proces als met roken (maar dat heb ik gelukkig nooit gedaan).

2. Heb jij zelf al eens een alcoholbreak genomen?

Ja, ik probeer elk jaar aan Dry January te doen, het ene jaar gaat het makkelijker dan het andere jaar. Daarnaast probeer ik alleen maar op vrijdag en zaterdag te drinken. Ik plan expres veel ochtendsporten door de week zodat ik de avond ervoor ook fris en vroeg naar bed wil.

3. Wat zijn volgens jou de voordelen van een alcoholbreak en bewust drinken?

Fris lichaam, minder vochtwallen onder de ogen.

4. Wat is jouw ultieme vervanging voor een alcoholisch drankje?

Een Grolsch 0,0% biertje.

5. Wat is jouw ultieme tip om het 30 dagen vol te houden? 

Denk niet meteen aan een maand, maar deel het op in weken. Eerst maar eens een week volhouden. Dan weer een week. En weet: die zucht om 17 uur is als een scheetje, die gaat ook weer weg. Wat later op de avond ben je er overheen.

6. Denk jij dat minder of bewust drinken een hype is of een trend die steeds meer terrein zal winnen? Waarom?

Ja, drinken is niet goed voor hoofd, hart en hersens.

7. Wat zou je iemand die een pauze overweegt (bij No Wine Today) adviseren?

Als je iets weghaalt (drankmomentje) zet er dan iets anders voor in de plaats: ochtendsporten, mediatie of desnoods Pecanbonbons van Puccini.

8. Hoe ga jij zelf over vijf jaar om met alcohol denk je?

Hopelijk drink ik dan nog maar 2 dagen per maand – net zoals mijn Personal Trainer Stijntje, ze heeft een afstreepkaart voor 24 dagen per jaar. 

Drink bewust en voel je energiek! Dat wil jij toch ook? Klik hier en doe mee! (Elke maandag start een nieuwe groep!)