Voor iedereen is er een andere reden om (tijdelijk) minder alcohol te drinken. De meest voorkomende redenen vind je hieronder:

  • De een wil afvallen
  • De ander richt zich op sport (en alcohol en sport combineert nu eenmaal niet lekker)
  • Weer een ander wil de binnenkant opschonen
  • Een ander de buitenkant
  • Iemand wil zich fitter voelen of gezonder leven
  • Duurzamer leven
  • Meer uit het leven halen
  • Een betere nachtrust
  • Of het gewoontegedrag doorbreken.

Persoonlijke reden

Allemaal redenen om een pauze in te lassen.  Zo’n pauze is dus heel persoonlijk. En een moment kiezen om hiermee te starten al helemaal. Als je een duidelijk doel hebt (bijvoorbeeld als je een marathon gaat lopen) is onze 30 days No Wine Today challenge gemakkelijk in te plannen. Ons programma biedt o.a. cheerleading in de vorm van geen-alcohol-tips-en-tricks om het werkelijk vol te houden. Je weet de datum van de hardloopwedstrijd en maakt gemakkelijk een planning door in het startmenu een maandag voor de wedstrijd te kiezen. Onze programma’s beginnen namelijk áltijd op een maandag. Lekker overzichtelijk als verse start van de week. Volgens No Wine Today de beste dag om te starten met je alcoholvrije periode. Zeker na een gezellig weekend waarin je nog even helemaal nergens rekening mee hoeft te houden.

Heb je nog geen concreet doel?

Lastiger wordt het als je een minder concreet doel hebt. Zoals gezonder zijn, je fitter voelen en beter slapen. Wanneer je hoopt op meer generieke uitkomsten. Bij doelen stellen geldt juist; hoe concreter, hoe beter. Ook in het geval van even iets minder drinken. Als jouw motivatie beter slapen is, stel jezelf dan vooral een aantal vervolgvragen want anders ga je het voor je uitschuiven en dan verandert er niets.

Vervolgvragen kunnen in dit geval zijn:

 1. Waarom wil je beter slapen?
 2. Waar gaat het jou mee helpen als je beter slaapt?
 3. Wat denk je dat er gebeurt als je beter slaapt?
 4. Wat heb je ervoor over om beter te slapen?

Als je de antwoorden op deze vragen hebt geformuleerd, heb je naast een motivatie nu ook een doel gesteld. In dit voorbeeld van beter slapen kunnen de antwoorden zijn.

 1. Omdat ik me vaak moe voel
 2. Dat ik me overdag én in de avond fitter voel
 3. Dat ik een beter humeur heb,
 4. Dat ik meer uit mijn dagen haal
 5. Dat ik meer voor elkaar krijg op één dag
 6. Ik geef er (tijdelijk) iets voor op, namelijk: Netflixen, wijn drinken, suiker eten

Nu is het wel heel duidelijk geworden waarom en wanneer je van start moet gaan. Zo snel mogelijk! Kijk ook nu weer in het startmenu van onze 30 days No Wine Challenge, je kunt ons programma meteen vanaf de eerste de beste maandag inplannen. Want jij hebt een directe behoefte aan beter slapen en dat is wat even geen alcohol je gaat opleveren.

Motivatie, doel en datum

Dan heb je je motivatie, je doel én je datum. En dan? Is het dan een beklonken zaak, om maar in beeldspraak te blijven? Nee, helaas niet. Ook jij hebt je gewoontes en zwakke momenten. Sociale druk. Niet weten wat je dan kunt drinken. Te volle agenda.  Teveel aan je hoofd. Jij komt jezelf tegen. Ongetwijfeld. Maar je bent niet alleen. Daarom hebben we dit platform opgezet. Wij hebben dit ook ervaren. Been there, done that. En er zijn meer mensen die, om weer heel andere redenen, ook deze challenge volgen.

Jij doet het voor jou

Jij kiest je eigen moment en je eigen doelen. Als je geen zin hebt om uit te leggen waarom je 30 dagen even niet mee doet, houd dat dan lekker voor jezelf en geef als motivatie op dat je aan het nowinetodayen bent. Dat klinkt niet voor altijd maar dat klinkt bewust. En het klinkt ook niet ongezellig.

Het klinkt als iets dat goed voor je is. Iets wat je voor jezelf doet. Omdat jij er meer uit wilt halen, op welk vlak dan ook.  Een simpele keuze. Maak jij hem nu?