Wijn vrij: de 5 gouden tips

Tips om minder wijn te drinken. Misschien denk je er wel eens over: minder wijn drinken, nooit meer wijn drinken of alleen op bepaalde momenten wijn drinken. Je bent er nog niet uit. Waar begint het minder wijn drinken voor jou? Wij geven je hieronder 5 gouden tips in deze oriëntatiefase van wijn vrij worden.

 

Tip 1: realiseer je dat wijn drinken aangeleerd gedrag is

Allereerst is het belangrijk dat je je bewust bent van het feit dat je er zélf iets aan kunt doen. Kinderen drinken geen wijn, ergens ben jij het wel gaan doen. Kortom het is aangeleerd gedrag. Dat je je dit realiseert is stap een.

 

Tip 2: bedenk wat je af wilt leren

Aangeleerd gedrag kan je afleren. Dat is niet makkelijk maar het kan wel. Tip 2 is dus te bedenken wat je af wilt leren? Wijn drinken op momenten dat je het eigenlijk niet wilt? Wijn drinken op het moment dat je dorst hebt, wijn drinken door de week, wijn drinken zodra je je vrienden ziet? Om te weten wat je wilt veranderen, is het goed om eerlijk inzicht in je eigen gedrag te krijgen. In je eigen gedrag specifiek rondom wijn. Dat doe je door heel bewust en eerlijk te zijn over je eigen gedrag.

Wij horen veelvuldig van mensen dat ze ’hooguit twee glazen op een avond’ drinken of ‘alleen maar in het weekend’. Dat kan zo zijn natuurlijk, maar in de meeste gevallen zijn mensen gewoonweg niet helemaal eerlijk. Waarom zou je jezelf iets wijsmaken? Als je serieus nadenkt over minder wijn of alcohol drinken, dan begint het bij een eerlijke analyse. En als je toch een ander iets wijs wilt maken, bedenk dan dat ook artsen en specialisten er standaard een paar glazen bij optellen als je met zo’n antwoord komt. Dat je het weet.

Drink bewust en voel je energiek! Dat wil jij toch ook? Klik hier en doe mee! (Elke maandag start een nieuwe groep!)

 

Tip 3: wees eerlijk naar jezelf

Voortbordurend op tip 2: het maakt helemaal niet uit hoeveel (of eigenlijk hoe weinig dus) je drinkt. Het gaat er vooral om dat je je bewust wordt wat je drinkt, wanneer je drinkt, met wie je drinkt, waarom je drinkt en wat het je biedt. Tip 3 is dan ook: wees altijd eerlijk naar jezelf. Als je iets wilt veranderen doe je dat écht alleen voor jezelf. Voor niemand anders dus who cares wat je wel of niet hebt gedronken in het verleden? Jij wilt er nu iets aan veranderen.  En iets willen veranderen is altijd positief dus pak het ook positief op. Juist voor jezelf! Jij bent toe aan een andere leefstijl en nieuwsgierig naar wat het jou gaat brengen.

 

Tip 4: stel jezelf de vraag: ben ik open minded?

Mensen houden van oorsprong niet van verandering. Je wilt vasthouden aan wat bekend is voor jou.  Maar wie weet gaat ‘het nieuwe’ je wel veel meer brengen. En dat zal niet zonder slag of stoot gaan dus misschien heb je er op voorhand eigenlijk geen zin in. Als jij jezelf de vraag stelt of je open minded bent, zullen negen van de tien mensen ja antwoorden. Natuurlijk ben je dat. Als het antwoord bij jou ook ja is, dan weet je dat ook jij kunt volharden in die verandering. Dat je een hobbel niet uit de weg gaat en het met positieve interesse tegemoet treedt.

 

Tip 5: vertel je omgeving dat je met een wijn vrij periode wilt beginnen

Ja, dat lijkt misschien lastig want nu denk je misschien dat je daarmee aangeeft dat je regelmatig drinkt of juist het omgekeerde: dat mensen je gaan wegzetten als ‘saai’. Die kans is er natuurlijk altijd maar de meeste mensen rond jou hebben óók een zetje nodig voor ze pas in actie komen voor iets nieuws. Ongetwijfeld heb jij meer mensen in je omgeving die ook bewuster met alcohol om willen gaan, en zich wel eens afvragen hoe ze dat het beste kunnen aanpakken? Je maakt het nu bespreekbaar. En als je een programma gaat volgen, willen ze misschien wel meedoen. Gedeelde smart is vaak halve smart. Wie weet word je vriendschap nieuw leven in geblazen omdat jij door je alcoholbreak tijd krijgt voor nieuwe hobby’s of sporten. Dan is het mooi meegenomen dat je vrienden dezelfde ervaring hebben.

Deze 5 gouden tips zijn de eerste stappen naar een bewuste leefstijl rondom wijn. Wil je nu meteen aan de slag? Check de unieke en bewezen methode van No Wine Today: zo kan jij In slechts 3 stappen nóg meer uit je leuke leven halen.

Drink bewust en voel je energiek! Dat wil jij toch ook? Klik hier en doe mee! (Elke maandag start een nieuwe groep!)

Waarom meedoen met No Wine Today?

Wil jij je fitter voelen? Wil jij dagelijks meer energie hebben? Wil je goed slapen of in ieder geval uitgerust opstaan? Wil je overtollige kilo’s kwijt? Of een egalere huid? Wil je serieus beginnen met sporten? Of heb je zakelijke ambities waardoor je optimaal in je vel wil zitten?
Dit kunnen allemaal redenen zijn om tijdelijk jouw drankje te laten staan en een programma van No Wine Today te volgen.
No Wine Today is hét middel om jouw doel te bereiken!

Wat levert meedoen jou op?

Jouw mind
 • Krijg inzicht in je eigen drinkgewoontes
 • 👆🏻Leer hoe je deze kunt doorbreken
 • Word je bewust van je valkuilen
 • En hoe je hiermee omgaat
 • Creëer nieuwe, bewuste gewoontes
Jouw body
 • Ervaar hoe je beter gaat slapen
 • Voel je energie toenemen
 • Profiteer van een verbeterde spijsvertering
 • Raak kilo’s kwijt
 • Zie de conditie van je huid opleven
 • Leer bewust eten, drinken, bewegen en ontspannen
Jouw challenge
 • Kies zelf de maandag waarop je start
 • Krijg 30 dagen motiverende mails
 • Vol tips, tricks, recepten en alternatieven
 • En veel opdrachten voor zelfinzicht
 • Toegang tot jouw persoonlijke online NWT pagina
 • En andere handige effectieve NWT tools
 • Gratis NWT digitaal notebook
 • Ontvang jouw persoonlijke eindrapport
 • En heel veel positive cheering 
 • Voel je goed, direct vanaf dag 1!
Jouw resultaat na 30 dagen
 • Je voelt je SUPER lekker
 • Je slaapt diep 
 • Je hebt bergen energie
 • Je voelt je sterk en gemotiveerd
 • De keuze voor een drankje maak je vanaf nu bewust
 • Je haalt meer uit je leven doordat je niet meer zomaar klakkeloos drinkt
 • Jouw houding ten opzichte van alcohol is veranderd
 • Als je dit nada geweten, had je dit veel eerder gedaan!

Kortom: it’s all about a better you!

Word ook de beste versie van jezelf. Voel je fit en energiek. Kies voor 30 dagen dry met No Wine Today.

The Quick Fix:

10 dagen programma

Bewustwording

 

In tien dagen werken aan een fittere en energiekere versie van jezelf. Met dit programma ga je voor een snel resultaat in bewustwording. Geen enorme investering want je realiseert dit al in tien dagen. Dit is The Quick Fix. Nu met gratis e-book t.w.v. 9,95 euro.

 

 

€ 35,-

The Mindset Fix

30 dagen programma

Verandering van je mindset

 

Wil je meer dan een quick fix en je voor langere tijd fit en energiek voelen? Ga dan aan de slag met ons 30 dagen programma, The Mindset Fix, en ervaar wat 30 dagen niet drinken doet voor jou en hoe jij je eigen mindset hiermee verandert. Voor een klein bedrag per dag geef jij jezelf een totaal nieuwe denkwijze cadeau.

€ 67,-

The Deep Fix:

30 dagen plus programma

Nieuw gedrag versterken

 

Wil jij zeker weten dat je nieuwe mindset nog beter beklijft? Dat na 30 dagen ook in je onderbewustzijn iets veranderd is? Dan is ons plus programma, The Deep Fix, echt iets voor jou! Hierbij krijg je naast alle No Wine Today content extra toegang tot een unieke No Wine Today-audio. Hierna heb jij controle. Met blijvend resultaat.

€ 97,-