Waarom No Wine Today?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om te stoppen met drinken. Ze willen een gezonder leven en kiezen rigoureus voor een leven zonder alcohol.

Wij zelf houden teveel van een wijntje op zijn tijd om die keuze voor altijd te maken. Wij zijn levensgenieters en daar hoort voor ons (af en toe) ook een lekker wijntje bij. Wel kiezen wij tegenwoordig bewust.

Dat ging niet vanzelf. Het heeft serieus tijd en moeite gekost om die switch te maken. Wij delen graag onze ervaringen met jou. Hier, op ons platform en in onze programma’s.

Waarom No Wine Today?

Wij beschouwden ons zelf niet als vrouwen die teveel drinken. Voor ons idee konden we zo stoppen. Als we dat maar zouden willen. En daar lag exact het probleem. Wij zagen de noodzaak niet. We vinden alles gezellig en vieren het leven graag.

Onze Standaard

Toch merkten we dat het gezellige wijntje er ongemerkt gemakkelijk en ook steeds vaker in ging. En ook dat wij ons soms zaten te verheugen op dat momentje aan het einde van de dag.

Na een drukke werkdag ‘even bijkomen.’ Hockeytraining van de kinderen tijdens het wachten ‘ja gezellig doe mij er ook maar eentje’. Een etentje op een doordeweekse avond ‘zullen we meteen een flesje doen?’. En zo kunnen we doorgaan. Het wijn drinken was ongemerkt onze standaard geworden.

 

Altijd moe en zelden fit

Maar ook waren we vrijwel altijd moe, stonden we zelden fit op en hadden we weinig energie om meer uit onze dagen te halen. We dachten dat het erbij hoorde. We hadden tenslotte een veeleisende baan, een gezin en een druk sociaal leven.

Tot we aan de slag gingen met ‘onze standaard’. En dát bleek nog niet zo makkelijk. Aan de ene kant lijkt het niet ingewikkeld om minder vaak wijn te schenken maar aan de andere kant is 30 dagen niets drinken een dingetje, dat merkten we al snel.

 

Jezelf een break geven

Want wanneer begin je? Je hebt meestal een propvolle agenda dus het komt nooit uit. En hoe leg je je omgeving uit dat je vandaag niet ‘gezellig’ mee doet? En wat drink je dan? Een paar simpele vragen waar je direct tegen aan loopt.

Herken jij het bovenstaande? En wil je ook graag eens jezelf een break geven? Doe dan mee met onze 30 days No Wine Today challenge en merk het verschil.

Wil je het wel proberen? Maar niet direct “all the way"? Wij bieden ook een 10-daags programma. Dit helpt je op weg. Je zult merken dat je aan het einde van dit programma al veel meer inzichten hebt, dan wat je nu weet. En vervolgens daarna alsnog een keer 30 dagen dry wilt gaan met onze unieke nummer 1 methode. Of zelfs 63 dagen. Met onze Total Fix.

Doe de Challenge

Je bent op het platform van No Wine Today. Precies! Even geen wijn vandaag. Daar gaat het bij ons om. Geen grote beslissing. Wél een bewuste beslissing. En voor velen ook een moeilijke beslissing. Want voor je het weet staat er alweer een gezellig wijntje voor je neus aan het einde van de dag én drink je hem toch op. Vaak tegen beter weten in.

Klinkt dit jou bekend in je oren?

Over Judith en Merel

Mogen wij ons voorstellen?

Merel Braakman


Als typisch 
go-with-the flow-type en addicted to gezelligheid heb ik nooit echt geleerd mijn grenzen te stellen. 

Ja, een dag later kan ik wel eens spijt hebben. Had ik gewild dat ik beter had nagedacht over mijn keuzes. Maar gezelligheid, in plaats van een stip op de horizon met wat ik wil voor mezelf, is vaak leading geweest en een duidelijke resultante van mijn gedrag. Kennelijk was dat altijd belangrijk voor mij, gezellig meedoen en een rijk sociaal leven. Ook met man en kinderen. 

Ineens kwam daar een kentering in. Al lang wilde ik voor mezelf beginnen, meer vat hebben op mijn eigen keuzes en sinds ik in 2018 besloot drie maanden geen alcohol te drinken en mij meer op mijzelf te focussen, in plaats wat mijn omgeving van mij verwacht, is mijn leven veranderd. In een positief opzicht.  Er gebeurt meer zoals ik het vooraf in mijn hoofd schets. Ik ben bezig met wat ik wil, wat goed is voor mij en waar ik mij lekker bij voel. En dat is inmiddels vaak zonder wijntje. Maar nog steeds kan ik momenten hebben dat ik wel onbevangen mee doe. 

Maar niet meer zonder na te denken wat ik morgen heb, wat ik op de lange termijn wil bereiken en hoe ik het beste uit mezelf kan halen. De beste versie van mezelf. Fit en energiek. Want daar gaat No Wine Today over. Het is echt iets voor jezelf. 

It's all about a better you!

Judith Renard

Geboren en getogen in Maastricht, ben ik opgegroeid als echte bourgondiër. Ik hou van de mooie dingen des levens, en daar hoort lekker eten en drinken zeker bij. 

In mijn jeugd al zag ik dat de volwassenen zich een wijntje of biertje goed lieten smaken. Tijdens mijn studietijd ging ik over van mixdrankjes op bier (goedkoper) met af en toe een uitschieter naar wijn (met de scheve hals) of naar een echt goed glas als ik bij mijn ouders op bezoek was of met hen mee uit eten ging. 

Nu woon ik al lang niet meer in de Limburgse heuvels, werk ik al jaren, heb een gezin met kinderen en leid ik een druk leven. Wat is gebleven? De liefde voor eten en drinken. I love wine.  In de loop der jaren is mijn wijnsmaak verfijnder geworden. Ook ben ik van champagne gaan houden. Wat is er heerlijker dan samen het glas te heffen en het leven te vieren? Op een mooie zomerdag, tijdens vakanties, de feestdagen, of gewoon, na je werk. Er is eigenlijk vaak een reden om wijn te drinken en daarom neem ik zo af en toe even bewust een break. 

Want ik heb in de loop der jaren gemerkt dat het een gewoonte kan worden, dat wijntje elke dag. En dat vind ik niet nodig. Dus neem ik doordeweeks vaak een “wijn-break”. En geniet ik daarna weer net zo intens – of misschien wel meer- van een heerlijk drankje met vrienden of familie. 

It’s all about finding the right balance.