Mindful drinking

door

Mindful drinking: meer dan een alcoholbreak 

 

Mindful drinking is de gewoonte om je op ieder moment bewust te zijn van waarom, wanneer en hoeveel alcohol je drinkt. Dit leidt tot een veel gezondere leefstijl waarbij je minder drinkt. Daardoor word je stukken fitter, krijg je meer energie en daarmee meer tijd om nóg meer uit je leuke leven te halen. 

Om tot die bewustwording – mindful drinking - te komen, onderga je eerst een pauze van 30 dagen. Dit is nodig om een referentiekader te creëren om de nieuwe ervaringen uit de tijdelijke pauze (= het niet drinken) te kunnen afzetten tegen de oude ervaring (= het wel drinken).

Het gaat binnen onze unieke methode dus niet om de alcoholbreak zélf. Maar om de ervaring om daarná andere keuzes te kunnen maken. Het gaat ook niet over stoppen met drinken. Het gaat over inzichten in waarom je drinkt, wanneer je drinkt en hoeveel. En wij proberen die ervaring voor jou zo leuk en positief mogelijk te maken omdat bewust leven je zoveel fijne dingen brengt.

Het nut van een tijdelijke pauze

Je weet wat je hebt op basis van de oude ervaring: het wel drinken. Laten we als voorbeeld nemen een avondje wijntjes drinken met vrienden. Dit brengt gezelligheid, ontspanning en plezier. Maar dit kan ook een gewoonte of opgelegd gedrag zijn. Dat weet je niet want het is de enige referentie die je hebt. Je hebt er fijne associaties aan vastgekoppeld zoals gezelligheid en verbinding met jouw vrienden. Dat er ook nadelen aan het avondje drinken zitten, daar sta je niet bij stil. Daar ben je inmiddels ook gewend aan geraakt.

Deze oude ervaring zet je vervolgens af tegen de nieuwe ervaring uit de alcoholbreak. Zoals bijvoorbeeld: een avondje met vrienden waar je niets dronk met alle voordelen die jij daarbij hebt ervaren zoals goed en diep slapen, je de hele dag fit voelen, een stralende huid en vroeg (ver voor de wekker) op kunnen staan.

Na de alcoholbreak ben je in staat heel bewust een keuze te maken over wat jou het meest oplevert in een bepaalde situatie.  Zoals of je wel of niet wilt drinken tijdens een avondje met je vrienden. Je maakt nu een andere overweging dan voorheen, omdat je nu bekend met beide situaties. Je kent zowel de voor- én nadelen van het wel drinken als ook van het niet drinken.

Nieuwe ervaring

Wanneer heb jij voor het laatst een periode van 30 dagen niets gedronken? Mogelijk al een poosje geleden of zelfs nog nooit, waardoor de voordelen van het wel drinken bijna altijd winnen. De tijdelijke alcoholpauze is daarom een belangrijk vertrekpunt en meteen het startpunt van mindful drinking.

Als de voordelen van de alcoholbreak jou namelijk veel opleveren, zal je vaker kiezen voor een alternatief (d.w.z. een alcoholvrij drankje of een andere bezigheid). Daardoor zal je in de toekomst bewuster met alcohol omgaan wat resulteert in minder drinken in het algemeen, wat vervolgens weer resulteert in een heel fitte en fijne leefstijl.

Je kunt je er misschien nog niets bij voorstellen maar door deze methodiek goed toe te passen, kan je met kleine stappen grote veranderingen aanbrengen.  Zo wordt mindful drinking een way of living. Een leefstijl waarbij jij in control bent en hebt leren afrekenen met gewoontes, sociale druk of andere blokkades.

No Wine Today

Bij No Wine Today weet je zeker dat je het goed aanpakt. Onze programma’s zijn ontwikkeld op basis van een eigen en daarmee unieke methode met effectieve principes uit de psychologie en neurowetenschap. Als gecertificeerd Master NLP Practitioner en persoonlijk leiderschapscoach weet Merel precies welke toepassingen en tools effectief bijdragen aan een verandering van jouw eigen mindset.

Judith is een echte foodie & lifestyle specialist. Zij werkte samen met succesvolle mensen als Jamie Oliver, Vivian Reijs, Charlotte Labee en Lonneke Nooteboom. Al deze mensen maken ook bewuste keuzes op lifestylegebied, waardoor ze meer uit hun leven halen en succesvol zijn. Naast effectieve tools tref je daarom ook heerlijke recepten, goede tips en toffe lifestyle trends.

Daarnaast hebben wij al een leuk leven en willen wij dit alleen maar verder optimaliseren. Dat betekent dat onze programma’s heel positief zijn en helemaal in de stijl van nu.

It starts with you

Zo ga je op een heel fijne en gemakkelijke manier met jezelf aan de slag. Maar het begint natuurlijk wel met je eigen beslissing. De keuze dat je bewust met je drankje om wilt gaan omdat je, net als wij, een happy & healthy leven wilt. Als je dat eenmaal hebt besloten, dan mag het resultaat er ook zijn:

-  Onze deelnemers geven aan dat ze er vóórdat ze beginnen vaak tegenop zien. Want dat wijntje is lekker en gezellig en dat moeten ze nu tijdelijk even opgeven en het komt natuurlijk nooit uit, dus deze drempel moeten ze eerst zien te overwinnen. Maar ze doen het tóch door gewoon een maandag in hun agenda te kiezen en zich in te schrijven. En als die beslissing eenmaal is genomen, zijn ze meteen om. Ze hebben er zelfs zin in voordat ze goed en wel begonnen zijn. Na 30 dagen geven ze aan dat ze het als gemakkelijk hebben ervaren omdat ze door de frisse en leuke stijl een top-ervaring hebben gekregen. En zoveel voordelen hebben ervaren, dat ze niet begrijpen waarom ze het niet eerder hebben gedaan.

Het is dus vooral een groot cadeau aan jezelf. Het geeft je veel meer voldoening dan alwéér een hip dieet of nieuw paar schoenen. Dat kunnen wij alvast verklappen! Het is gewoon een kwestie van doen. Pak je agenda, prik een maandag en schrijf je alvast in ongeacht wat er allemaal in je agenda staat.

-  Ook geeft 95% van onze deelnemers aan na onze 30 dagen programma’s dat ze blijvend bewust zijn en daardoor minder drinken én hun eigen doelen ineens gemakkelijker realiseren.

Kortom, it's all about a better you is niet alleen onze snappy klinkende pay-off, het is echt zo!

De eerste stap naar een happy & healthy new you is bewust leren kiezen. Daardoor drink je minder met blijvend resultaat!