Drinken in Coronatijd

Corona, waar het woord ons tot een aantal maanden geleden deed denken aan zomer, zon, strand en eindeloos geborrel, inmiddels is ons referentiekader rondom Corona drastisch veranderd van het drinken van een biertje naar een crisis. Borrelen op strand is er helaas niet bij, Corona staat tegenwoordig gelijk aan een andere manier van borrelen. Lang leve de thuisborrel!

Verlangen naar een borrel

Corona, het woord is niet meer weg te denken uit ons leven. Het heeft ieders leven op een waanzinnige manier veranderd. Inclusief ons drink- en borrelgedrag. We zitten veel meer thuis door Corona. De stress van thuiswerken in combinatie met homescholing leidt tot het verlangen naar een borrel. En als die fles dan eenmaal open is, dan is het zonde om hem niet leeg te drinken toch? Eventueel nog de dag erna.

Corona borrel

Doordat we thuiswerken, zijn een heleboel grenzen vervaagd. Sinds Corona weten we niet meer welke dag het is, en door het heerlijke weer zwelt het verlangen naar een borrel aan. Voor je het weet is het borreltijd. Je hebt immers de hele dag keihard gewerkt en die ontspanning van een glas knisperende wijn verdiend. Tijd voor je (dagelijkse) Corona borrel. Met je partner, je buren, misschien vrienden op afstand. En zo gaan de dagen, weken en inmiddels maanden voorbij. We zijn de tel kwijtgeraakt, en blijkbaar ook de tel qua Coronaborrels. Een recent onderzoek toont aan dat we meer zijn gaan borrelen. En ook gaan snoepen. Oeps.

De Corona kilo’s

Langzaamaan komt de maatschappij weer tot leven. Het Corona leven wordt minder strikt, we kunnen misschien binnenkort weer naar de kapper om onze uitgroei te laten bijwerken, sportscholen zijn bezig om Coronaproof te openen. Wie weet kunnen we alsnog op vakantie (in eigen land). En ook al kunnen we waarschijnlijk niet massaal naar het strand dit jaar, we willen toch best een beach proof body! Maar al die Corona borrels zijn, net als Corona zelf, helaas niet vanzelf zomaar verdwenen. Tijd dus om van die Corona kilo’s af te komen.

Verander je (Corona) mindset

Sporten gaat zeker helpen om die Corona kilo’s kwijt te raken. Wat sporten niet doet is jouw mindset aanpassen. Of beter gezegd, je gewoontegedrag. Immers ben je na al die maanden gewend aan je dagelijkse glas (fles?). Dat gaat (helaas) gewoon vanzelf. Het gaat dus ook niet vanzelf weer weg, die drang naar dat drankje. Het is als het ware een nieuwe mindset geworden, jouw Corona mindset. Daar moet je zelf echt mee aan de slag. Mocht je hulp kunnen gebruiken om jouw Corona gewoontes overboord te zetten en jezelf een nieuwe mindset te opzichte vsn jouw dagelijkse drankje aan te leren? Kijk dan bij onze programma’s.