De voordelen van een alcoholvrije maand

door

Een alcoholpauze is een goed idee. Dat weten wij bij No Wine Today. En omdat wij de vele voordelen van een maand niet drinken zo goed kennen, zijn wij op een missie: wij willen zoveel mogelijk mensen bewust maken van deze voordelen. Zodat ze bewuster gaan drinken. En omdat je misschien geen zin hebt om het net of onze site door te spitten, zetten we alle voordelen van een alcoholvrije maand nog even voor je op een rijtje in deze blog.

1. Betere spijsvertering

Ja, je leest het goed! Jouw lichaam is blij met deze alcoholbreak en daar merk je al snel iets van. Zonder al te technisch te worden: alcohol kan de spijsvertering negatief beïnvloeden, het irriteert je maag en veroorzaakt een disbalans tussen de goede en slechte bacteriën. Al na twee weken merk je dit voordeel.

2. Verbeterde slaap

Dit is een van de voordelen die je ook snel merkt tijdens jouw alcoholbreak. Alcohol geeft je een ‘vals’ slaapgevoel en heeft effect op de lengte, diepte en kwaliteit van je slaap. Je slaapt dus beter tijdens je alcoholpauze en daar heb je overdag ook profijt van: je hebt een betere concentratie en presteert beter.

3. Stralende huid

Alcohol droogt je huid uit. Zo simpel is het. Hoe stralend jij je ook voelde toen de wijn rijkelijk vloeide, de dagen erna is je glow veranderd in een vale teint. Maar geen zorgen: al vrij snel tijdens jouw alcoholvrije maand zul jij de stralende versie van jezelf aankijken in de spiegel. Een groot voordeel vinden wij!

4. Meer energie

Je slaapt beter waardoor je meer uitrust en dus ben je energieker. Bovendien onttrekt alcohol zuurstof aan je lichaam, waardoor je je futloos voelt. Deze tijden zijn voorbij tijdens jouw alcoholbreak.

5. Gezondere lifestyle

Doordat je gezond bezig bent, heb je waarschijnlijk minder zin om te snaaien en snacken. Je hebt geen katers meer en je voelt je fit en energiek tijdens je alcoholbreak, wat waarschijnlijk als bijkomend voordeel leidt tot een algeheel gezondere lifestyle. Ook fijn om vol te houden na je alcoholvrije maand trouwens.

6. Betere stemming

Omdat je zo heerlijk gaat slapen, je fitter opstaat, er beter uitziet, minder piekert en waarschijnlijk ook nog eens wat afgevallen bent, wordt je stemming er vanzelf beter op tijdens een alcoholbreak. En dat is niet alleen voor jezelf een voordeel!

Wij zijn al om en nemen regelmatig een alcoholpauze. Benieuwd naar ervaringen van anderen? Lees hier het verhaal van Adeline. Heb jij net als de hoofdredacteur van Amayzine ook interesse? Kijk eens bij onze 30 dagen programma’s

Happy alcoholbreak!