Bij No Wine Today houden we niet persé van regels. In ieder geval leggen wij ze niet graag op. Wij geven liever tips voor een fit en energiek leven en dan kun jij zelf bekijken wat jij daarmee doet.

Wij geloven dat ieder mens anders is, ieder lichaam en iedere geest anders werkt en dus is het een persoonlijke keuze om te stoppen met drinken en voor hoe kort of lang dat voor jou werkt.

Merel stopte een flinke poos, terwijl ik (Judith) tegenwoordig vaker een week-break heeft dan dat ik een langere tijd dry gaat. Wel geloven wij erg in de cirkel; eet – drink – beweeg – relax. Dat klinkt simpel en dat is het ook. Want wat je eet (hoe jij je lichaam voedt) en wat je drinkt (waarmee je je lichaam doorspoelt).

Dit heeft enorm veel effect op hoe jij je voelt. Op korte en lange termijn. Dat geldt ook voor bewegen. En uiteraard voor ontspannen. Dat laatste komt er vaak niet van of in ieder geval niet bewust, maar is net zo belangrijk voor een fit en energiek leven. 

Het mooie is dat je deze pijlers zelf kunt vormgeven. Want jouw lichaam reageert anders dan dat van mij en daarom geloven wij dat jij vooral heel goed naar jezelf moet kijken om te weten wat lekker voelt. Benieuwd geworden?

Bijgaand geven wij de vijf gouden regels van No Wine Today voor een fit en energiek leven.

EAT

Eet met mate maar geniet van alles!

Persoonlijk volg ik geen diëten of beperkende trends. Ik mag van mezelf alles eten maar wel met mate. Ik kook bijna altijd vers, en niet te vet. Verder geniet ik vooral van eten. Ja, ook van chocola!

DRINK

Love water!

Ik dronk het vroeger al in liters en ben dat mijn hele leven blijven doen. Daarna kwamen koffie en thee erbij. En weer later wijn… Maar altijd heb ik water in de buurt. Ik hou, net als de meeste mensen, van wijn maar drink het tegenwoordig vooral bewust. Ik gooi niet meer achteloos mijn glas vol. Ik kies mijn momenten en dan meestal een extra lekker wijntje. Ja, soms nog wel een paar glazen teveel. Maar dan heb ik wel bewust genoten. En spoelen we de dag erna goed met water en gezonde sapjes.

MOVE

Houd je lichaam in beweging!

Sinds een aantal jaren heb ik hardlopen ontdekt. Ideaal, want je bepaalt zelf wanneer je gaat. En hoe lang en met wie. Ik ren met name in het weekend, per keer een half uur. Dit kan zelfs als je een wijntje hebt gedronken de avond ervoor. Daarnaast heb ik mijn oude liefde -ballet- nieuw leven ingeblazen door wekelijks een barre-les te volgen. En als het lukt ook nog een klasje bodyshape. Als je regelmatig sport (en dat is volgens de experts toch echt drie keer per week) voel je je nu eenmaal beter. Heb ik niet genoeg tijd dan doe ik de 7 minute workout thuis. Soms met mijn kids, gegarandeerd lachen geblazen. 

RELAX

Have some me-time every day!

Dit is lastig voor de meeste mensen maar ik word er zelf steeds beter in. Ik heb ontdekt dat ook dit iets persoonlijks is. Daar waar de een zichzelf verwent met een bezoek aan de schoonheidsspecialiste en een ander urenlang in bad zit, ben ik er achtergekomen dat ik heel erg kan relaxen als er niks hoeft of moet. Dat er dagen zijn dat ik wel zal zien wat de dag mij gaat brengen. Alleen al van het uitzicht daarop kan ik ontzettend genieten. En meestal ga ik op die dagen toch sporten. Om daarna een koffietje te drinken bij mijn favoriete tentje. Genieten. Me-time! En slapen. Dat is de ultieme me-time voor mij. Met kinderen komt uitslapen er niet vaak van dus ga ik regelmatig extra vroeg naar bed. En dan pak ik een dikke negen uur slaap. Knap je enorm van op!

Alle genoemde zaken geven ons een instant goed gevoel. Maar leven wij zelf altijd volgens deze gouden regels van No Wine Today? Welnee, ik eet bijvoorbeeld niet altijd vers en sport ook zeker niet elke week drie keer. Het gaat om het vinden van de juiste balans. Daarbij komt dat wij vijf regels hebben in plaats van vier. Regel nummer vijf? 

ENJOY

Geniet van de kleine dingen in je leven.

Dat klinkt cliché maar voor de meeste mensen zit dagelijks geluk in kleine dingen, een compliment, een onverwacht bezoek, stilstaan bij iets wat gelukt is. Persoonlijk probeer ik daarnaast ook elke week op donderdagavond iets leuks voor mijzelf te doen. Meestal met een vriendin of met mijn man. Daar waar het weekend meestal om het gezin draait, is er één avond per week waarin ik bezig ben met slechts één ding, namelijk mezelf; Judith-zijn en bewust genieten van dat moment. Ik laad daar helemaal van op, ook al wordt het vaak (te) laat, maar dat haal ik in het weekend dan wel weer in met een extra vroege (me-time) bedtijd.

Fit en energiek heeft dus vele betekenissen, wat is het voor jou? Probeer nu een van onze programma’s en ervaar het zelf!