De grote voorjaarsschoonmaak

door

Een frisse start voor jezelf

De grote voorjaarsschoonmaak: je wordt overspoeld met berichten over dit onderwerp. Logisch ook: het voorjaar staat voor veel mensen voor een nieuw begin. Een frisse start. Tijd om hun huis te onderwerpen aan een grote schoonmaakbeurt!

Heb jij weleens je huis helemaal aangepakt? Ben jij ook overstag gegaan wat betreft die voorjaarsschoonmaak? En heb je weleens overwogen te beginnen met jezelf in plaats van je huis?

Voorjaarsschoonmaak – een fenomeen

Dit begrip bestaat dus al heel erg lang. Van oudsher gingen de mensen hiermee aan de slag als de eerste zonnestralen door de ramen schenen en zij ineens stof zagen dwarrelen. Tijd voor een grote voorjaarsschoonmaak! En dat is altijd zo gebleven. Schoonmaken is hot! Als je zoekt op “voorjaarsschoonmaak” vind je enorm veel artikelen met tips over het schoonmaken van je huis, de beste middelen die je kunt gebruiken enzovoort.

Hoewel al dat schoonmaken natuurlijk ook best goed is voor je lijf (met het hele huis stofzuigen raak je zo’n 150 calorieën kwijt), is er iets waar we eigenlijk allemaal aan voorbij lopen: je lijf klaar maken voor een nieuw seizoen. Daar waar we in januari allemaal massaal meedoen aan Dry January, zien we de lente nog niet als een aanleiding om onszelf die frisse start te gunnen. Terwijl dat wat ons betreft juist de basis zou moeten zijn.

De grote voorjaarsschoonmaak van en voor jou!

Ja, je leest het goed: de grote voorjaarsschoonmaak start bij jezelf! Zie de lente niet alleen als een nieuw begin voor de natuur maar ook voor jouw lichaam en geest. Een reset waardoor jij je helemaal fit en energiek gaat voelen. Dat kan allemaal door het nemen van een alcoholbreak! Als jij 30 dagen alcoholvrij gaat, is dat een groot cadeau aan jezelf.

Hoe werkt het?

Dat alcohol niet goed voor je is dat weet je vast ook wel. Maar ja, je vindt het vast ook gezellig dat glaasje aan het einde van de dag of week? Even ontspannen met een glas wijn of een biertje. Niet? Dit is vaak een gewoonte. Je doet het waarschijnlijk omdat je dit zo gewend bent, in je hoofd is dit verbonden met gezelligheid en ontspanning. Niks mis met een glaasje af en toe, maar het moet wel een bewuste keuze zijn, vinden wij.

Die gewoonte die ga je doorbreken. En daarvoor moet je dit 21 dagen sowieso laten. Om vervolgens jezelf nieuw gedrag aan te leren. In de tussentijd ga je de vele voordelen merken. Want jouw lichaam beloont jou vrij snel voor die rust!

  • Je gaat beter en dieper slapen
  • Je krijgt meer energie en voelt je fitter
  • Je krijgt een mooiere, blozende huid
  • Je haalt meer uit je dagen
  • Je voelt je GOED over jezelf

Take a break

Na het lezen van alle voordelen zou het gek zijn om het niet te doen. Want een alcoholbreak heeft echt alleen maar voordelen. Zo krijg jij ook genoeg energie om jouw huis klaar te maken voor de lente. Start die voorjaarsschoonmaak dus eerst bij jezelf. En daarna in je huis.

Wil jij bewuster drinken en jouw gewoontegedrag doorbreken? Kijk eens bij onze 30 dagen programma’s. Wij helpen jou met jouw alcoholbreak met tips, tricks en super waardevolle informatie. Wil je daarna aan de slag met je huis? In dit artikel staan waardevolle tips.

Happy cleaning!