De beste versie van jezelf. Wat is dat eigenlijk? Daar waar ik tot een paar jaar geleden mijn leven leefde zonder er echt bij stil te staan, is daar sinds enkele jaren verandering in gekomen. Want wat is eigenlijk de beste versie van jezelf? Ik ben altijd een levensgenieter geweest. Iemand die graag veel uit het leven en zichzelf haalt. De definitie is voor mij daarmee veranderd de afgelopen jaren.

De factor tijd

20 jaar geleden werd ik vooral blij van kroegavonden met vriendinnen. 10 jaar geleden was ik vooral druk was met het maken van citytrips en vond ik het belangrijk dat ik bij een gerenommeerd bedrijf werkte. Nu zijn daar andere dingen voor in de plaats gekomen. Het beste uit mezelf en mijn leven halen heeft een totaal andere betekenis gekregen hoewel mijn leven nu totaal anders is.

Mijn leven nu

Inmiddels ben ik getrouwd. Heb opgroeiende kinderen, een baan en een bedrijf dat in de opstartfase zit. Daarnaast een moeder op flinke afstand die ik graag bezoek en vriendinnen die ik liefst zo vaak mogelijk nog zie.

Me fit en energiek voelen

Om dit alles te kunnen rondbreien, ben ik het steeds belangrijker gaan vinden om me fit en energiek te voelen. Zodat ik het maximale uit mijn dagen haal. En daarmee uit mijn werk en mijn sociale leven. En uiteindelijk uit mijzelf. Daartoe heb ik wat veranderingen in mijn leven aangebracht. Niks drastisch, kleine aanpassingen die mij helpen om meer te doen.

Kleine aanpassingen

Wat ik de laatste jaren aan genoemde kleine aanpassingen ben gaan doorvoeren:

  1. Ik ben regelmatig gaan sporten (hardlopen en barre).
  2. Gezonder gaan eten (altijd gedaan maar let meer op groente- en vleesintake dan voorheen). ga daar waar mogelijk op tijd naar bed,
  3. Minder alcohol drinken (klinkt wat saai misschien maar ik merk juist dat ik hierdoor meer uit mijn dagen haal en juist op avonden dat ik wel sociale afspraken heb, er meer en bewust van geniet.

Ik heb eigenlijk nog nooit zoveel in een dag gedaan als nu. En dat voelt super goed!

De beste versie van jezelf is niet zweverigs

‘De beste versie van jezelf’ te willen zijn vond ik altijd een beetje onzin. Nu ben ik er achter dat dit niks zweverigs hoeft te zijn. Dat het simpelweg inhoudt dat je kiest om zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen, voor je lichaam en je geest. Ook ik ben niet altijd fit, maar als ik het grootste gedeelte van mijn week bewust leef, levert dat mij echt wat op. Ik slaap goed, heb weinig energiedips en vooral veel zin en motivatie om het maximale uit mijn dagen te halen.

Small changes, big difference!