Alcoholvrije feestdagen, kan dat eigenlijk? December is begonnen, Sinterklaas zit er op. De kerst komt dichterbij. December staat voor warmte en gezelligheid en niet bepaald voor alcoholvrije feestdagen.

Wel voor de kerstboom optuigen, kerstmarkten afstruinen, je huis mooi versieren, kerstinkopen doen. Voor quality time met familie en vrienden. Voor lekker eten en drinken. En als we ons dan hebben gelaafd aan wijn, champagne en andere feestelijke drankjes, zetten we in januari de knop radicaal om.

Decembermaand is drankmaand

Die feestdagen, daar moet je van bijkomen. Niet alleen geniet je extra van het heerlijke eten maar ook vaak vloeit de drank rijkelijk. En slaap je minder diep en minder goed. Eigenlijk zijn de feestdagen best vermoeiend. Bovendien is veel wijn slecht voor de lijn. Maar ja, feestdagen zonder drank, dat kan toch niet? Dat is toch als een zomer zonder zon? En hoe ongezellig zijn de feestdagen zonder alcohol? Bovendien, hoe ga je dit aan vrienden en familie uitleggen, tenzij je zwanger of ziek bent?

De voordelen van alcoholvrije feestdagen

Ondanks dat veel mensen het niet zien zitten om juist nu te minderen of te stoppen, zitten er toch ook echt wel voordelen aan een alcoholvrije feestmaand. Je zult heerlijk slapen, bergen energie hebben in de toch al drukke dagen. Je huid zal stralen (als je je niet volgiet met suikerhoudende dranken) en jij dus ook aan de kerstdis of op dat feestje met Oud&Nieuw. Geen wijn is goed voor de lijn, dus die extra kilo’s hoef je er niet weer af te trainen. En je herinneringen zullen kristalhelder zijn!

Alcoholvrije drankjes: tips

Mocht je feestdagen zonder alcohol overwegen, dan is er nog meer goed nieuws. De vraag naar alcoholvrij stijgt en daarmee het aanbod ook. Het smaakpanel van De Volkskrant testte een aantal alcoholvrije bubbels. Wij zelf starten de borrel in ieder geval graag alcoholvrij. Bijvoorbeeld met een mockail van Seedlip garden en Fevertree tonic. Feestelijk en verfrissend lekker. En helemaal niet saai!

Kick-start van 2020

Ben jij nog niet toe aan feestdagen zonder drank? Maar wel aan een kick-start van 2020? Doe dan mee met onze Dry Januarychallenge! Wij starten op 6 januari aan 30 dagen alcoholvrij.

Happy holidays!