Alcoholvrije drankjes: hoe hou je het gezond?

door

Alcoholvrije drankjes zijn populair. Al jaren stijgt de verkoop van dit segment. Tussen 2017 en 2020 steeg de verkoop van alcoholvrije drankjes zelfs met 83%. Dat vinden wij natuurlijk goed nieuws! Alcoholvrije drankjes zijn een fijne optie als je de BOB bent, de ochtend erna fit wil opstaan en natuurlijk tijdens een alcoholbreak of als je minder wil drinken.

Toch zijn wij ook kritisch: veel alcoholvrije drankjes bevatten suiker en zijn ware caloriebommen. Ben je net lekker bezig door voor alcoholvrije drankjes te kiezen, blijkt het alsnog ongezond te zijn. In dit artikel geven wij tips om het gezond te houden.

 

Kies bewust

Wees je bewust van jouw keuze. Ook als je alcoholvrij kiest. Lees daarom altijd goed de etiketten van de alcoholvrije drankjes die je overweegt. Gemberbier is een populaire vervanger voor een alcoholisch drankje maar zit helaas bomvol suikers. Vervang niet jouw dagelijkse wijntje of biertje door een gemberbiertje. Of mix jouw drankje met bruiswater. Doen wij al jaren met onze Crodino. Net zo lekker, en je krijgt veel minder suiker binnen.

Drink bewust en voel je energiek! Dat wil jij toch ook? Klik hier en doe mee! (Elke maandag start een nieuwe groep!)

Drink met mate. Ook alcoholvrij

Mocktails zijn leuke alternatieven voor jouw drankje. Er is ook steeds meer keuze. Wij genieten graag van een lekkere alcoholvrije gin-tonic. Met mate. Als er dus echt iets bijzonders is. En ook dan hanteren wij graag de regel van drie. Na drie drankjes schakelen wij over op water. Of we wisselen die mocktail af met bruiswater. Je kunt ook suikerarme mocktails maken.

 

Drink meer thee

Thee is een goede én gezonde vervanger voor alcohol. Drink jij graag een glas wijn bij het avondeten? Maak eens een heerlijke pot thee en ervaar hoe lekker thee en spijs kan zijn. Wij interviewden theesommelier Linda Appelman. Lees hier meer tips van Linda. Thee zou in iedere top vijf van alcoholvrije drankjes moeten staan.

 

Save wine, drink water

Overbodig te vermelden dat water altijd een goede en gezonde keuze is als je op zoek bent naar alcoholvrije drankjes. Saai hoeft dit zeker niet te zijn. Pimp je water met lekker vers fruit en/of munt en je hebt een heerlijke dorstlesser te pakken. Wordt jouw huid ook nog eens heel blij van.

Overweeg jij een alcoholbreak? Onze programma’s zitten boordevol tips én leuke, lekkere en gezonde alternatieven.

Drink bewust en voel je energiek! Dat wil jij toch ook? Klik hier en doe mee! (Elke maandag start een nieuwe groep!)